Παλαιωμένα τυριά και κρασί: Πώς να τα συνδυάσω;

Facebook
Twitter
LinkedIn
τυρια και κρασια κοβερ

Το πιο ταιριαστό συνοδευτικό για το κρασί ήταν και θα είναι πάντα ένα καλό τυρί! Και στην Bliss Point έχουμε πολλά εκλεκτά τυριά με γεύσεις για κάθε ουρανίσκο. Επειδή όμως τα κρασιά και τα τυριά είναι εξαιρετικά ιδιαίτερα πρέπει οι γεύσεις που θα παντρευτούν να είναι ταιριαστές.

Έχουμε ετοιμάσει, λοιπόν, ένα Γιορτινό Οδηγό για κρασιά που μπορούν να συνοδεύσουν τις πιατέλες σου ανάλογα με τα τυριά που έχεις επιλέξει.

Ας τα δούμε!

Παλαιωμένη Κρασογραβιέρα / Παλαιωμένη Γραβιέρα με Μαύρη Τρούφα

Για τους λάτρεις της Παλαιωμένης Κρασογραβιέρας και της Παλαιωμένης Γραβιέρας με Μαύρη Τρούφα σας προτείνουμε ένα καλό Ξινόμαυρο κρασί. Οι εντάσεις των γεύσεων των δύο αυτών εδεσμάτων έρχονται να συναντηθούν και να συγκινήσουν κάθε ουρανίσκο.

τυρια και κρασια

Κυανό / Σαν Μιχάλη ΠΟΠ

Μπλε τυριά όπως το Κυανό, αλλά και ιδιαίτερα τυριά όπως το Σαν Μιχάλη ΠΟΠ συνδυάζονται μοναδικά με λευκά γλυκά κρασιά, όπως το Μοσχάτο, αλλά και κόκκινα γλυκά όπως η Μαυροδάφνη. Το contrast γλυκού και αλμυρού δημιουργεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα, πέρα από τα συνηθισμένα.

τυρι και κρασι

Παλαιωμένη Γραβιέρα με Θρούμπι

H Παλαιωμένη Γραβιέρα με Θρούμπι απογειώνεται ως γεύση, όταν συνδυαστεί με ένα καλό Chardonnay. Τα πλούσια αρώματα βουτύρου και ξηρών καρπών παντρεύονται υπέροχα με την ένταση που διαθέτει το κρητικό θρούμπι.

Κρασότυρος Ξηρός Κρήτης

Ο Ξηρός Κρασότυρος Κρήτης ταιριάζει υπέροχα με ένα Μοσχόμαυρο, ένα σπάνιο κρασί που γοητεύει όποιον το δοκιμάσει. Το παιχνιδιάρικο άρωμα του, όταν συνδυαστεί με τον αρωματικό ξηρό ανθότυρο δημιουργεί μια πραγματικά χορευτική ατμόσφαιρα για τις αισθήσεις.

Παλαιωμένη Γραβιέρα με 4 Πιπέρια

Η Παλαιωμένη Γραβιέρα με 4 Πιπέρια με την έντονη και πικάντικη γεύση της θέλει δίπλα της ένα εκλεκτό Αγιωργίτικο κρασί για να κάνει καλή παρέα. Φρέσκο, ευωδιαστό και ευκολόπιοτο το Αγιωργίτικο σε συνδυασμό με τα 4 Πιπέρια θα σου χαρίσουν μια γαστρονομική βραδιά που δεν θα ξεχάσεις εύκολα.

τυρια

Παλαιωμένη Γραβιέρα με Θυμάρι

Ένας εξίσου εκρηκτικός είναι και ο συνδυασμός της Παλαιωμένης Γραβιέρας με Θυμάρι με ένα δροσερό Cabernet Sauvignon. Η αρωματικές του νότες παντρεύονται υπέροχα με το θυμάρι και εντυπωσιάζουν ακόμη και το πιο απαιτητικό κοινό.

Παλαιωμένη Γραβιέρα Σπηλιάς

Τέλος, η Παλαιωμένη Γραβιέρα Σπηλιάς με τη συνοδεία ενός Ασύρτικου απογειώνει κάθε σας συνάντηση με αγαπημένα πρόσωπα. Η δυνατή της γεύση και οι τουλάχιστον 12 μήνες παλαίωσης της αναδεικνύουν τη ζωηρή οξύτητα του κρασιού.

Φέτος τις γιορτές, λοιπόν, συνθέστε τον δικό σας καμβά εκλεκτών ελληνικών γεύσεων και απολάυστε τες με το σωστό κρασί και καλή παρέα!

Εγγραφείτε στο Newsletter

Μείνετε συντονισμένοι και ενημερωθείτε για όλα μας τα νέα!